Den hidtil mest udførlige bog om de sagnomspundne 1968'ere, om tiden før og efter er et uomgængeligt historisk værk, der kan læses af alment interesserede og også er anvendeligt i opgaveskrivningen på ungdomsuddannelserne.
1968 står som et symbol for ændringer i kulturelle udtryksformer, frigørelse og opbrud på alle fronter. Med afsæt i studenteroprøret, hvor de psykologistuderende besatte deres institut og krævede medbestemmelse, trækker bogen de lange linjer fra studenterbevægelsen til ungdomsoprøret og den politiske venstrefløj og ser på hvilken betydning, det fik for samfundsudviklingen. Den internationale vinkel er medtaget, og sporene er set fra flere vinkler. Forfatterne, der begge er historikere, stiller mange spørgsmålstegn ved det nye i ungdomsoprøret, og på baggrund af omfattende kildestudier betragter de det som en forfaldshistorie. Samfundet opfattede nemlig ikke oprøret som en trussel men som et naturligt led i et fælles projekt om nødvendige forandringer. Litteraturliste og noter.
1968 : dengang og nu, 2004 indeholder mere om subkulturer og kvindebevægelsen Delemner kan findes i en del værker.
Interessant, dybdeborende bog, der på grundlag af omfattende kildestudier med studenterbevægelsen som centrum, beskriver venstrefløjens udvikling i 1970'erne og frem og punkterer en del myter om, hvilken betydning bevægelsen fik for den generelle udvikling i samfundet.