Bøger / skønlitteratur til børn / roman

2 venner til 4 poter - en værre kattepine


Beskrivelse


Mathilde og Marie vil lave et dyreredningscenter. Deres første kunde en killingen Muskelkat, uheldigvis er det lidt mere besværgeligt end først antaget, og så er der også Mathildes forældre at tage hensyn til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Henriette Olesen

d. 9. maj 2017

Mathilde er overbevist om, at hun har et dyreredder-gen. Hun gør i hvert fald alt for at hjælpe dyr på sin vej. Skøn bog om veninder og dyr primært for piger i alderen 8-10 år.

Det hele starter med en lille sød kattekilling, der er rædselsslagen for støvsugeren. Mathilde og Marie beslutter sig for at lave et dyreredningscenter, og deres første kunde er kattekillingen Muskelkat. Tingene går dog ikke helt som planlagt, og at kurere Muskelkat viser sig at være ret svært selv med et dyreredder-gen. Mathilde og Marie må prøve mange ting og undervejs møder de matematikproblemer, sure forældre og en skør bedstemor.

Bogen er en rigtig feel good fortælling. Her er veninder, dyr, forældre og ikke mindst spænding. Der er flere fortællinger i historien; de skal kurere Muskelkat, lave et dyreredningsenter, bestå matematik og redde en hund. Alle elementerne bindes godt sammen, og historien er både underholdende og spændende. De fleste piger vil kunne genkende sig selv i fortællingen.

Bogen minder om Muffinklubben - verdens sødeste pigebande, da der også er opklaringselementer i den.