Bøger / faglitteratur

21 ting du bør vide om det 21. århundrede


Beskrivelse


Om betydningen af, hvad det vil sige at være menneske i det 21. århundrede og hvilke udviklingstendenser og udfordringer, mennesket står overfor i fremtiden.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 20. aug. 2018

Med fingeren på pulsen i en kaotisk og forvirrende verden, giver Yuval Harari en seriøs og velfunderet analyse af hvilke udviklingstendenser og udfordringer fremtiden byder på. Underholdende læsning for samfundsinteresserede læsere.

Hvor historikeren Harari i sine to seneste bøger behandlede fortiden i SapiensHomo Deus og fremtiden i Homo Deus, er fokus her på nutiden og de udfordringer vi står midt i. Harari stiller spørgsmålet: hvad vil det sige at være menneske i en kaotisk, flydende og global verden? Begreber som arbejde, frihed, lighed, nationalisme, religion, terrorisme, ydmyghed, gud, uvidenhed, retfærdighed, uddannelse og meditation tages under behandling og Harari komme både ind på betydningen af, hvad det vil sige at være menneske i det 21. århundrede og hvilke tendenser og udfordringer, mennesket vil stå overfor i fremtidenHvor historikeren Harari i sine to seneste bøger behandlede fortiden i Sapiens og fremtiden i , er fokus her på nutiden og de udfordringer vi står midt i. Harari stiller spørgsmålet: hvad vil det sige at være menneske i en kaotisk, flydende og global verden? Begreber som arbejde, frihed, lighed, nationalisme, religion, terrorisme, ydmyghed, gud, uvidenhed, retfærdighed, uddannelse og meditation tages under behandling og Harari komme både ind på betydningen af, hvad det vil sige at være menneske i det 21. århundrede og hvilke tendenser og udfordringer, mennesket vil stå overfor i fremtiden.

Harari har en fuldstændig unik evne til at formidle sit stof, hvilket har gjort hans bøger til internationale bestsellers. Og med god ret, for Hararis emner er ikke bare interessant viden formidlet på en underholdende måde, men er vigtige og nuancerede indlæg i en løbende samfundsdebat. Hararis formål er ikke at give entydige svar, men at opfordre til tænkning og engagement.

Læsere af fx En kort historie om næsten alt og Tor Nørretranders videnskabsjournalistiske bøger, vil føle sig intellektuelt stimuleret og godt underholdt.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2018

af

af

Per Eilif Månson

d. 1. okt. 2018

Det er sjældent en titel er så rammende som her, hvor den israelske professor sætter nutidens udfordringer på spidsen i et klart og forståeligt sprog, der gør det meget svært at lægge bogen fra sig. ...


Berlingske tidende

d. 6. sep. 2018

af

af

Mikkel Andersson

d. 6. sep. 2018


Kristeligt dagblad

d. 31. aug. 2018

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 31. aug. 2018


Politiken

d. 31. aug. 2018

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 31. aug. 2018


Kristeligt dagblad

d. 6. okt. 2018

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 6. okt. 2018


Weekendavisen

d. 31. aug. 2018

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 31. aug. 2018


Information

d. 13. okt. 2018

af

af

Yuval Noah Harari

d. 13. okt. 2018