Bøger / faglitteratur / kogebøger

45+


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 27. nov. 2013

Bogen handler om vægttab og henvender sig fortrinsvis til kvinder 45+, som titlen siger, men mænd kan sandelig også være med her.

Søs Wollesen er læge og kendes fra andre bøger om bl.a. kost og om overgangsalderen. 45-års-alderen og mange år frem er præget af ændret hormonbillede hos især kvinder, hvor ændringerne er markante. Hos mænd kommer de mere glidende. Det betyder noget i kostsammenhæng, fordi der er fødeemner, som kroppen har vanskeligheder med at håndtere, mens andre fødevarer bliver vigtige at tænke med i kosten. Bogen forklarer meget pædagogisk teorien bag disse ændringer og fortæller kort om principperne bag den kostsammensætning, som denne kur bygger på. Herefter følger et stort opskriftafsnit med forslag til dagens måltider, mellemmåltider, dips og desserter. Hver opskrift følges af et farvefoto. De ser lækre og overkommelige ud. Jeg har afprøvet et par stykker med fint resultat.

I opbygningen ligner kuren det, vi kender fra De Danske Vægtkonsulenter, mens selve bogen godt kan minde lidt om Verdens bedste kur-bøgerne. Hedeturen går til køkkenet har også Søs Wollesen som medforfatter, men er ikke en decideret slankebog.

En ganske brugervenlig bog for kvinder 45+, som vil tabe sig og samtidig tage højde for de aldersbetingede forandringer der sker, når man er et godt stykke henne i livet.