Bøger / faglitteratur / rejseguides

48 fortællinger, dejlige steder og gratis glæder : Vestjylland


Beskrivelse


Guide til naturoplevelser, gamle bygninger og historiske mindesmærker i Vestjylland - mange af dem små, glemte perler - som alle kan beses gratis. Desuden lokalhistoriske fortællinger, der knytter sig til de 48 steder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2019

af

af

Søren Møller

d. 12. sep. 2019

48 illustrerede nedslag i historiske lokaliteter i Sønderjylland. For voksne læsere.

De 48 steder er naturområder, gravhøje, runesten, mindesmærker, slotte, kirker, vandmøller, gamle broer, ruiner og andre bygninger fordelt rundt i hele i det sønderjyske landskab. Hvert sted beskrives i en kort tekst og vises på to farvefotos, og der angives stedets adresse. Til sidst er der en lang litteraturliste.

Ifølge bogens forord er mange af lokaliteterne "glemte steder", som forfatteren har genopdaget. Alle stederne kan dog findes beskrevet i anden litteratur om Sønderjylland. Bogen kan bruges, hvis man vil have 48 hurtige nedslag i sønderjysk historie. Papir og farvetryk fremstår som i en avis.

Litteraturen om SønderjyllandSønderjylland A-Å er stor. Man kan fx søge i og i A-Å, som begge er meget uddybendeLitteraturen om Sønderjylland er stor. Man kan fx søge i Sønderjylland og i , som begge er meget uddybende.