Nærværende og hudflettende digte om den indflydelse enhver pater familias - eller hans dæmoniske modsætning - har både som levende autoritet og afdød myte. For læsere af eminent dansk lyrik.
Digtene udforsker det konfliktfyldte limbo, der eksisterer mellem far og (sted)søn - mellem patriarken og hans modvillige discipel. De er et opgør med farmands ånd i en erkendelse af ikke at kunne løsrive sig fra generationer af fædre, men give sig selv lov til at brøle svigt, mistillid og frustrationer ud for at kunne eksistere med sig selv. De 27 betitlede prosapoetiske digte adskilles af små intermezzoer, som forfatteren selv blot benævner "tekst", fx "Netopnu/erblikket/etfnug/ivinden", en art ganefrisker mellem hver "ret".
Fremragende digtsamling, som trods det dybt personlige og jeg-centrerede, fyldt med intime erindringer - skrives så nærværende og inkluderende og nemt at afkode, at det ind i mellem gør fysisk ondt at læse, fordi vi alle på et vist punkt har været i det opgør med "far" - eller som Thomas Boberg flere gange benævner ham: "lille djævlefar". Sproget er legende, råt og sensitivt og byder på nye fortolkninger af eksistentiel tvivl og undren. Det er nyskabende og afsøgende, som: "Ensomhedernødvendig/båndettilmineksistenseruomgængeligt/konkretkærlighed/erofte/intetandetendangsten/foratværealene". En vidunderligt stærk digtsamling af en forfatter med oprørstrang og noget på hjerte.
Samme nerve og opgør med egne dæmoner findes i Søren R. Fauths langdigte, fx Moloch.