Bøger / skønlitteratur / digte

8600 - lyrisk mosaik


Beskrivelse


Digte. En episk fortælling i digtform om familie, venner, gamle kærester og andre beboere i en østjysk landsby og livet, der forandres fra landbosamfund til forstad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2015

af

af

Kent Skov

d. 26. aug. 2015

En underholdende digtbog om land- og forstadslivets tilskikkelser. For alle, der kan lide finurlig lyrik med humor og tilbageblik med tungen i kinden.

Steffen Baunbæk skriver i sin anden digtbog efter Picnic i Hiroshima ligefremt i prosalyrisk stil om sig selv, sin hjemegn omkring Voel ved Silkeborg og de forandringer stedet har undergået siden hans opvækst og ungdom. Digtene handler om alt, der omkranser en opvækst: Livet på "sportspladsen" og i skolen med vennerne, længslen og drømmen om pigerne og de kejtede flirterier, tilbageblikkene - og ikke mindst de nære familiemedlemmer i landbomiljøet, som fylder mere i erindringen, end man tror.

Digtene rammer skarpt og forsonligt den nostalgiske og let vemodige tone fra en opvækst i et forgangent lokalsamfund, der ikke er mere: Fårvang/var 8882,/8883/hed det/i Gjern,/og vi delte/kommune/med dem,/delte gyllestank,/svømmehal,/skolegang,/fortid/og håbløshed,/grøde og vold/men trods søer/og skove(...)var Voel/en forstad/til storbyen/Silkeborg/86-0-0-og-dut:/et appendiks/til tomheden/86 gange//. Vel er det ikke ambitiøs lyrik, men tone, sprog og indhold er i fin samklang med hinanden og fungerer fint som et danmarksbillede og kollektivt fotoalbum for mange, der har levet lignende steder i transformationen fra sent landbrugssamfund til bysamfund.

Der er både Jens Blendstrup, Bo Hr. Hansen, Erling Jepsen og anden lun kærlig-kritisk gods i digtene.



Informationer og udgaver