Bøger / faglitteratur / erindringer

Åbne døre : erindringer om mennesker jeg har mødt


Beskrivelse


Biskop i Århus, Kjeld Holms (f. 1945) erindringer om barndommen i Sønderjylland, studieårene i Århus, litteraturen, teologien og kristendommen samt ikke mindst om møder med mennesker, der åbnede deres døre for ham - fra landsbylæreren, fasteren og den udkårne til professoren, sognebarnet og politikeren.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2010

af

af

Flemming Faarup

d. 30. aug. 2010

Denne erindringsbog henvender sig meget bredt. Stilles bogen frem vil de fleste biografilæsere tage den, men der er så mange refleksioner i den, at også essaylæsere skal præsenteres for den.

Kjeld Holm er mest kendt for at være biskop i Århus og for at have været formand for Folketingets Institut for Menneskerettigheder. Han giver her nogle dybe betragtninger over ting, der er hændt ham i livet. I indledningen beskriver han, hvordan man altid er i et slags grænseland i mødet med andre mennesker, fordi man på mange måder er forskellige. Han fortæller om, hvad mødet med andre mennesker har givet ham i livet. De fleste af dem han omtaler har han mødt i virkeligheden, men også forfattere han har "mødt" i læsning af deres værker, får et ord med på vejen. Der er ikke blot tale om sjove anekdoter. Det han har oplevet har sat spor i ham og har været med til at forme ham, som det menneske han er. Bogen bliver også en kollage med dele af den danske historie i de sidste 60 år. Der er en litteraturliste på 41 indgange bag i bogen.

Kjeld Holm har tidlige skrevet flere debatbøger og bl.a. om vennen Johannes Sløk. Dette er hans første erindringsbog.

En god biografi, der ikke kun handler om personens liv, men om livet i det hele taget.


Berlingske tidende

d. 10. sep. 2010

af

af

Niels Houkjær

d. 10. sep. 2010


Kristeligt dagblad

d. 10. sep. 2010

af

af

Bettina Heltberg

d. 10. sep. 2010


Weekendavisen

d. 8. okt. 2010

af

af

Ole Grünbaum

d. 8. okt. 2010


Dansk kirketidende

Årg. 162, nr. 10 (2010)

af

af

Birgitte Rosager Møldrup

Årg. 162, nr. 10 (2010)