Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Åkandesøen


Beskrivelse


Sofie, Ella og Jasmin bliver kaldt til Det Hemmelige Rige, fordi de skal hente vand fra Plaskevandfaldet. Det skal bruges til den mikstur, som skal kurere Kong Munter fra at bliver forvandlet til en stinktudse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 10. okt. 2014

Kong Munter er ved at blive forvandlet til en stinktudse. Ella og Jasmin og Sofie bliver kaldt til Det Hemmelige Rige for at finde endnu en af de seks ingredienser, som tante Maybelle skal bruge til en mikstur, som kan stoppe hans forvandling. For 8-10-årige.

Bogen er nr. 10 i serien "Det Hemmelige Rige". Denne gang skal de tre piger finde Plaskevandfaldet og fylde en flaske med vand derfra. Vandet skal bruges som ingrediens til en modgift til Kong Munters grimme forvandling. Skrinet "siger", at de skal til Åkandesøen. Alfen Trixi hjælper dem dertil. Da de er næsten ved at få flasken fyldt, kommer den onde dronning Malice og stopper vandfaldet med en stor sten. Stenen sidder godt fast, og det er ikke til at se, hvordan pigerne skal kunne få den flyttet.

Den lyserøde forside viser Ella og Sofie omkranset af sølvfigurer. Bogen er god at læse, hvis man kan lide serien, og man kan lide magi, eventyr og venskab. Bogen kan godt læses, uden at man har læst de andre.

Josefine Ottesens serie om Roselil minder om denne serie. Roselil skal også opklare noget.