Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Åndehvisken


Beskrivelse


16-årige Evyn flytter med sin familie til den lille by Janmoor. Snart opdager Evyn, at familiens nye hus er hjemsøgt, og at huset bærer på en tragisk fortid.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Marion Tirsgaard

d. 21. feb. 2018

16-årige Evyn er sammen med sine forældre flyttet til den lille by Janmoor. Allerede den første dag fornemmer Evyn, at der er noget mystisk ved familiens nye hus. For unge fra 13-16 år, der elsker et godt gys mikset med lidt kærlighed.

Der sker uforklarlige ting i det hus, som Evyn og hendes forældre er flyttet ind i. Evyn føler, at der er andre i huset og begynder at have skræmmende og virkelighedstro mareridt om natten. Da Evyn starter i 2.G. på det lokale gymnasium, møder hun Monica og Christopher, som Evyn hurtigt får et godt øje til, og hun finder ud af, at huset har en tragisk fortid. Med sine nye venners hjælp begynder Evyn at dykke ned i fortiden og komme i kontakt med den åndelige verden, der tydeligvis gerne vil i kontakt med hende. Den danske fantasyforfatter har også skrevet trilogien "Dæmonherskerens arving", hvoraf Skyggernes bog er første del.

Det er en effektiv, godt opbygget og klassisk spøgelseshistorie, der giver et godt gys undervejs, samtidig med at der også er en lille kærlighedshistorie gemt i bogens handling. Sproget er lidt trivielt og gør, at hovedpersonerne fremstår overfladiske, men som et godt gys fungerer bogen fint.

Bogen minder om GlasbørneneÅndeløsPigen på loftet, Åndeløs og Line Kyed Knudsens serie "Hjemsøgt", hvor Pigen på loftet er første bindBogen minder om Glasbørnene, og Line Kyed Knudsens serie "Hjemsøgt", hvor Pigen på loftet er første bindBogen minder om Glasbørnene, Åndeløs og Line Kyed Knudsens serie "Hjemsøgt", hvor er første bind.


litteratursiden.dk

d. 14. apr. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 14. apr. 2018

En spændende fortælling og en fin kærlighedshistorie for unge, der tror på spøgelser – eller måske for dem, som ikke gør. Endnu. Den unge pige Evyn flytter sammen med sine forældre til en lille by på ...


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 5 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 5 (2018)