Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Året rundt med hænder og fødder : en klippe/klistre-bog for hele familien


Beskrivelse


Idébog med børnenes hånd- og fodomrids som grundfigurer for en række plante-, dyre-, hekse- og julefigurer i karton.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 18. juli 2012

Året rundt med hænder og fødder : en klippe-/klistrebog for hele familien er en sjov og idérig bog med hånd- og fod-omrids som grundfigurer, for en række plante-, dyre-, hekse- og julefigurer i karton.

Bogens figurer kan nemt laves af forældre sammen med deres børn. Figurerne er tænkt som oplagte gaveidéer til fx bedsteforældre, der så kan følge med i, hvordan barnet vokser, da figurernes grundelementer består af omrids af henholdsvis hænder og/eller fødder. Figurerne er ret så kreative og alligevel forholdsvis simple. De fleste børn, der kan lide at klippe og klistre, vil synes det er sjovt at lave dem. Forfatteren har udgivet en del klippe-/klistrebøger og bøgerne udgives på eget forlag. Man kan også følge forfatteren på hendes blog: www.agnesingersen.dk/blog. Skabelonerne passer til en ca. 3-årigs hænder og fødder og skal derfor op- eller nedjusteres alt efter hvilken alder / størrelse barnet har. Fremgangsmåden på alle modeller er tydeligt illustreret med både grafik og fotos. Omtalen af hver model er opbygget med en materialeoversigt og en udførlig beskrivelse af fremgangsmåder, samt tips til en nemmere/ mere simpel udgave. Kan anvendes bredt på biblioteker og i institutioner og private hjem.

Forfatteren har tidligere udgivet en bog med hånd- og fodskabeloner, men ellers er idéen ret unik.

En kreativ og sød bog, som på overskuelig vis, anviser, hvordan man kan lave kartonfigurer med hænder og fødder som grundelement.