Bøger / faglitteratur / erindringer

Abens år


Beskrivelse


Erindringsbog af musiker og multikunstner Patti Smith (f. 1946), hvor hun fortæller om sit liv omkring 2016, et år med store nedture, sorg og sygdom.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 4. nov. 2019

Erindringsbog fra musikeren og forfatteren Patti Smith. Læseren bliver inviteret indenfor i hendes liv omkring 2016, et år med store nedture, sorg og sygdom. For fans af Patti Smith og læsere af eksistentielle erindringer.

Omkring årsskiftet 2015/2016 spiller Patti Smith en række koncerter på det legendariske spillested Fillmore i San Francisco. Året starter ud med, at en nær ven og mentor bliver alvorligt syg. Smith bliver sendt ud i en personlig krise, der resulterer i en flakkende tilværelse, der hurtigt kører af sporet. I løbet af en måned har hun blottet sine parader og søger svar og ro, der kan få hende tilbage i hendes vante tilværelse, men hun beskriver også åbenheden over for forandringer. Hele denne søgen og stillen spørgsmålstegn ved tilværelsen er nødvendig for at kunne støtte vennen i sygdomsforløbet. Poetisk sprog med mange detaljer om steder og kulturliv.

Patti Smith har evne til at beskrive sine tanker levende og poetisk. Formen er ikke biografisk og stillestående, men derimod levende og dialogisk. Særligt hendes blik for alderens og livets uventede udfordringer gør denne til en mere nærværende bog, end mange andre erindringer fra musikere.

Patti Smith har i andre af sine bøger, såsom M TrainJust kidsKrøniker. Bind 1 og Just kids, beskæftiget sig med eksistentielle problemer og omvæltninger. Bob Dylans Krøniker. Bind 1 er skrevet i samme stil og med fokus på omvæltninger og problemerPatti Smith har i andre af sine bøger, såsom M Train og , beskæftiget sig med eksistentielle problemer og omvæltninger. Bob Dylans Krøniker. Bind 1 er skrevet i samme stil og med fokus på omvæltninger og problemerPatti Smith har i andre af sine bøger, såsom M Train og Just kids, beskæftiget sig med eksistentielle problemer og omvæltninger. Bob Dylans er skrevet i samme stil og med fokus på omvæltninger og problemer.


litteratursiden.dk

d. 6. nov. 2019

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 6. nov. 2019

Alt er muligt, når det er Abens år, og når Patti Smith fører pennen. En smuk, æstetisk, nærværende og spirituel bog om livet og døden og en rædselsfuld præsident. Multikunstneren Patti Smith har igen ...


Kristeligt dagblad

d. 14. dec. 2019

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 14. dec. 2019


Weekendavisen

d. 6. dec. 2019

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 6. dec. 2019