Bøger / faglitteratur

ADHD - et liv uden bremser


Beskrivelse


Forfatteren forklarer, hvad ADHD er, symptomerne og de almindelige vanskeligheder, forældrene møder. Resten af bogen sætter fokus på løsninger, centreret om fire gennemgående regler.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 12. okt. 2009

Bogen henvender sig til alle voksne omkring et barn med ADHD, både fagfolk, forældre og lærere. Et enkelt afsnit er henvendt til barnet selv.

Kutscher er neurolog og har skrevet Børn med blandingsdiagnoser, 2008. Her begynder han med en beskrivelse af ADHD og alle de symptomer, som mange af børnene også har, bl.a. Tourettes og Aspergers syndrom og bipolar lidelse. I dette afsnit gennemgås også tidligere forskning. I næste del af bogen handler det om, hvordan man behandler ADHD og hvordan man som forældre bedst hjælper sit barn. Der er 4 regler. 1 Vær positiv, 2 Bevar roen, 3 Hold ham organiseret og andre skolemetoder og 4 Bliv ved med at gøre det. Cases viser, hvordan man kan skabe lidt orden i barnets liv. Medicinsk behandling har sit eget kapitel. Endelig er der et kapitel til barnet selv. Her får barnet god besked om, hvorfor tingene er anderledes for dem. Bogen afsluttes med skemaer, som man kan bruge til at vurdere sit eget barn. Desuden læseforslag, kilder og stikord. Første kapitel indeholder en del fremmedord og er ikke let at læse. Resten af bogen er væsentlig lettere.

Det er bare DAMP-drengen i mig, 2009 viser endnu tydeligere det kaos, der er i en ADHD'ers hjerne, mens ADHD : opmærksomhedssygdommen hos børn og voksne henvender sig til samme gruppe, og de supplerer fint hinanden.

Bogen kan fint bruges ved siden af de mange andre bøger, der findes om sygdommen. Afsnittet til barnet selv gør den meget anvendelig for både barnet og forældrene.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 12 (2010)

af

af

Peer Jansson

Årg. 127, nr. 12 (2010)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 47, nr. 3 (2010)

af

af

Birgit Marott

Årg. 47, nr. 3 (2010)


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 8 (2010)

af

af

Pia Glyngdal

Årg. 172, nr. 8 (2010)