Bøger / skønlitteratur / digte

Aflytning af stilheden : digte


Beskrivelse


Eftertænksomme digte om det store og små i tilværelsen, hvor små iagttagelser gives evigt perspektiv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 17. juli 2015

Indfald om det store og det små i tilværelsen, det vigtige i livet, med ro og overskud. Vedkommende og nærværende lettilgængelige digte til alle tænksomme læsere.

Peter Poulsen hører til blandt dansk poesis sværvægtere og veteraner. Peter Poulsen bor nu på Bornholm, og i hans digtsamling nummer 25 udkommer i anledning af hans 75 års-fødselsdag. Eftertænksomhed og livsfilosoferen præger Peter Poulsens nye digte, der søger stilhed og kølig luft for "at se det usynlige ganske klart". Erfaring og erindring spiller en vigtig rolle, for "alt forsvinder / selv det vi husker / som var det i går". Og hvor er det nu, vi finder "hittegodskontoret / for bristede drømme".

Meget vellykket digtsamling, der ler med det ene øje og hulker med det andet. Skælmsk og finurligt på den ene side, og til den anden side melankolsk og længselsfuldt efter det for altid tabte.

Peter Poulsens henslængte stil, hvor en lille iagttagelse gives evigt perspektiv, møder vi også hos fx Benny Andersen eller Henrik Nordbrandt.


Jyllands-posten

d. 25. aug. 2015

af

af

Erik Svendsen

d. 25. aug. 2015


Kristeligt dagblad

d. 1. aug. 2015

af

af

Peter Stein Larsen

d. 1. aug. 2015


Information

d. 31. okt. 2015

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 31. okt. 2015