Bogen henvender sig til børn på ca. 12 år, som gerne vil have de helt store linjer trukket op. Den er derfor ikke så anvendelig til større emneopgaver eller projektopgaver, men er velegnet som introduktion til det enorme kontinent.
Afrika er en stor mundfuld at beskrive på begrænset plads, men det er lykkedes meget godt at underdele kontinentet og trække tre lande, Ægypten, Tanzania og Sydafrika, frem som eksponenter for verdensdelen. I store linjer beskrives geologi, geografi, historie, og de tre lande bruges så til at zoome mere ind på landskab, dyreliv, økonomi, by- og landliv. Synsvinklen er overvejende positiv for nutiden og fremtiden; sygdom, krig, forurening og klimaforandringer berøres, men kun i mindre grad. Teksten, som er sat i to spalter, er let at læse for målgruppen. Billederne er gennemgående "pæne" og turistede, men støtter teksten godt. Der er gode kort og faktabokse samt stikord og medialiste. Her henvises ikke hensigtsmæssigt til www.wikipedia.dk.
Der findes ikke nyere materialer for målgruppen om Afrika som helhed. Jeg har kun kunnet finde Afrika af Kjartan Simonsen fra 1998, så bogen udfylder et hul.
Til trods for det begrænsede omfang lykkes det ganske godt at give et rimeligt signalement af en verdensdel på over 30 mio. km2 og 53 lande.