Bøger / skønlitteratur / roman

Aftryk - af et forfatterliv


Beskrivelse


Forfatteren Jacob Clausen (f. 1937) er hovedpersonen og vi følger ham igennem en udvikling, fra at have arbejdet med undervisning og til et liv som forfatter på fuld tid fra 1988. Undervejs beskrives flere af hovedpersonens egne værker, hans inspiration og mennesker som har betydet noget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2014

af

af

Henrik H Pedersen

d. 12. sep. 2014

Til læsere af Jacob Clausens selvbiografiske roman Spor, 2013. Desuden generelt til kendere af Jacob Clausens forfatterskab, som omfatter bøger for børn og voksne, herunder en del skuespil. Kan desuden formidles til læsere af danske forfatterbiografier og folk med interesse for egnsspils-teater.

Jacob Clausen, født i 1937, voksede op på en gård i Sdr. Aldum og hans liv blev sidenhen præget af opvæksten indenfor landbruget bl.a. gennem valg af uddannelse og lærergerningen. Dette kan læses i den selvbiografiske roman Spor, 2013, som Jacob Clausens nye roman og værkbiografi Aftryk følger op på med en beskrivelse af perioden 1979 og frem til 2014. Her er tale om en bog, hvor Clausen selv er hovedpersonen, og vi følger ham igennem en udvikling fra at have arbejdet med undervisning og til et liv som forfatter på fuld tid fra 1988. Undervejs beskrives flere af hovedpersonens egne værker, hans inspiration og mennesker, som har betydet noget. Yderligere diskuterer Clausen også modtagelsen af sine bøger, bl.a. lektørudtalelsen på Spor. Sprogligt set er vi tættere på biografien end romangenren.

Bogens stil og tone leder tankerne hen på Frederik Dessau og Birger Møller.

Historien er sympatisk, men bogens sammenblanding af biografi og roman er problematisk. Beskrivelserne er desværre også noget omstændelige, og bogen derfor lidt for lang.