Bøger / faglitteratur

Aggressivitet hos hunde


Beskrivelse


Om aggressivitetens forskellige årsager og udtryksformer hos hunde. Med eksempler, løsningsforslag, råd til behandling og forholdsregler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 12. sep. 2011

En bog til hundeejere som ønsker indsigt i aggressiv adfærd hos hunde og som ønsker at tage hånd om den uønskede adfærd.

Forfatteren Kerstin Malm er filosofidoktor i etologi med speciale i hunde og har tidligere skrevet bøger om hunde. Nærværende bog handler om aggressivitet hos hunde og hvad ejeren kan gøre for at forebygge og ændre hundens adfærd - en problemstilling forfatteren selv betegner som svær at komme med absolutte sandheder om. Der gives bud på hvad aggressivitet er, hvilke former der er og hvorfor det findes og hvad ejeren skal være opmærksom på i hvalpetiden. Der er forskellige cases med aggressiv adfærd, hvor der vurderes og behandles og ses på resultatet heraf.

Forfatteren har skrevet to andre bøger om hunde som med fordel kan læses sammen med denne. Der findes mange bøger om hunde bl.a. Hundes og ulves adfærd : ny indsigt i aggression fra 2007, men som Kerstin Malm skriver, kommer der ny viden hele tiden.

En udmærket bog om et emne som mange har haft inde på livet - både hundeejere og ikke-hundeejere. Brugbar information der er til at forstå og som de fleste hundeejere kan arbejde med.