Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Aladdin


Beskrivelse


Eventyret om den kvikke gadedreng Aladdin, som finder en fortryllet lampe og vinder prinsessens hjerte. Billedbog baseret på filmen. For børn fra 5 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2022

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 23. sep. 2022

Eventyret om den kvikke gadedreng Aladdin, som finder en fortryllet lampe og vinder prinsessens hjerte. Billedbog baseret på filmen. For børn fra 5 år.

Fire bøger med historierne fra filmene. Belle bliver fanget af et uhyre, da hun skal befri sin far. Uhyret og Belle får sympati for hinanden og forbandelsen bliver hævet. Den kvikke og hurtige gadedreng Aladdin får fat i den vidunderlige lampe, kommer på eventyr og får til sidst prinsessen. Løveungen Simba, som er søn af løvernes konge, får en udfordring, da hans onde onkel vil være konge. "Encanto" er en historie om en flygtningefamilie fra Colombia, der får et magisk hus og selv får magiske evner. Bøgerne er gennemillustrerede med billeder fra filmene.

Bøgerne er flotte med gode forsider. Illustrationerne er helt genkendelige, hvis man har set filmene. Historierne er komprimerede, og man vil få mest ud af bøgerne, hvis man kender filmene, da teksten er lidt refererende.

Der er kommet mange versioner af de fleste af historierne. Bl.a. de lidt retroagtige bøger i "Ælle Bælle"-serien, som fx Encanto5 minutter i godnat, og de korte videredigtninger af de kendte historier i 5 minutter i godnat Bøgerne kan noget forskelligt og supplerer hinandenDer er kommet mange versioner af de fleste af historierne. Bl.a. de lidt retroagtige bøger i "Ælle Bælle"-serien, som fx Encanto, og de korte videredigtninger af de kendte historier i Bøgerne kan noget forskelligt og supplerer hinanden.