Bøger / faglitteratur til børn

Alfer


Beskrivelse


Om dværge, elverfolk, gobliner og nisser og de mange legender og mysterier, der knytter sig til disse væsener, samt korte genfortællinger af mytologiske fortællinger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. jan. 2010

Denne bog om alfer indgår i en ny serie kaldet Mytologi, som også indeholder titler om drager, kæmper og monstre. Bogen kan læses af børn fra 10 år. Fagligt er bogen for overfladisk til at den kan anvendes som en decideret fagbog om alfernes univers. Bogen er mere velegnet som hyggelæsning eller som supplement til andre fagbøger om emnet.

Bogen er bygget op over en skabelon, som skiftevis giver faglige informationer om forskellige alfer efterfulgt af korte genfortællinger af mytologiske fortællinger om alferne. Vi hører bl.a. om gobliner, dværge, pixier, gnomer, elverfolk, nymfer og hobgobliner. Illustrationerne er flotte og de faglige informationer er fremsat i diverse faktabokse, skrevet med mange forskellige flotte, men mere eller mindre letlæselige typografier. Flot ser det ud, men der mangler faglig dybde og der mangler indlæg om alfer i den danske folketro og i nordisk mytologi.

Som alternativ til bogen kan nævnes bibliotekets mange eventyr- og mytologiske samlinger eller eksempelvis Alfer - en fantastisk håndbog, 2007 og Alfer og feer, 2006.

Bogen introducerer læseren til alfer fra hele verden. Flot sat op, men med meget lidt faglig dybde.