Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Ali Baba og de fyrre farlige røvere


Beskrivelse


Humoristisk genfortælling af det kendte eventyr fra 1001 nat. Den fattige brændehugger Ali Baba finder en røverhule fyldt med kostbarheder i skoven - og får 40 farlige røvere på nakken.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2005

af

af

Elin Søborg

d. 17. juni 2005

I forlagsserien Læs for sjov, der består af en række bearbejdede udgaver af især billedbøger med sjove og lidt skæve historier, kommer nu denne genfortælling af en billedbogsudgave fra 1995 af et af de kendteste eventyr fra Tusind og en nat. Som de øvrige bøger i serien er den i almindeligt bogformat, men har med ganske få beskæringer og let formindskelse alle illustrationerne med, mens teksten er gjort lettere at læse dels ved at dele den op i kortere sætninger og dels ved en nænsom forkortelse og udeladelse af undværlige svære ord. Billedbogens humor og spænding er helt bevaret, og det er som alle de øvrige, jeg har set i serien, blevet til en rigigt vellykket bog til selvlæsning fra ca. 8 år og til højtlæsning for den samme gruppe, som billedbogen henvender sig til, de ca. 4-9-årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 1995

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 20. nov. 1995

I denne billedbogsudgave af det gamle eventyr fra Tusind og én nat er historien genfortalt i et godt og nutidigt sprog, der uden at virke overfriskt bevarer fortællingens eventyrtone. Peter Matha benytter en fortællerramme: Har jeg nogensinde fortalt dig historien om ..., som giver mulighed for at lægge små forfatterkommentarer ind undervejs. Illustrationerne, store og små, er integreret i teksten og byder på østerlandske miljøer rigt befolket med både borgere, røvere, heste og elefanter. Der er sparet på farverne og figurtegningen er meget ensartet, så det hele kan godt virke lidt tamt og forenklet. Alligevel mærker man et charmerende glimt i øjet. For de børn, som skal følge billedsiden, mens der læses, er der nok at kigge på, idet illustrationerne både følger handlingen og rummer pudsige detaljer. Eventyret findes i læseudgaver for større børn med illustrationer af henholdsvis Eiler Krag (1979) og Roald Als (1989), men ikke som billedbog. Peter Maltha ses ikke tidligere at have skrevet for børn.


Det fri aktuelt

d. 3. jan. 1996

af

af

Steffen Larsen

d. 3. jan. 1996