Et herligt gensyn med en af 1970'ernes helt store, engelske BBC tv-serier. Den henvender sig til den ældre generation, men måske kan nye generationer også få fornøjelse af dens præcise tidsbillede og blanding af realisme og humor. Fra 15 år.
I 1937 ankommer den nyuddannede dyrlæge James Herriot til den idylliske landsby Darrowby i Yorkshire, hvor han får job som assistent i Siegfried Farnons praksis. Med sin viden om nye behandlingsmetoder går han ind i arbejdet med entusiasme, og selv om han møder en landlig verden med rødder tilbage i middelalderen, vinder han respekt og lærer under sine sygebesøg at forstå de fattige bønders problemer. Samtidig må han mægle mellem Siegfred og dennes yngre, flyvske bror Tristan. Da han selv forelsker sig i bondepigen Helen, må han anstrenge sig for at opnå hendes fars accept.
Ved siden af familiesagaerne Familien Ashton og Herskab & tjenestefolk hører Folk og fæ til blandt tidens store, gedigne tv-succeser. Den kørte fra 1978 til 1990 over 7 sæsoner med i alt 90 episoder af i alt 80 timers spilletid. De tre første sæsoner bygger på dyrlægen Alf Wights delvist selvbiografiske bestseller-bøger, mens de senere bygger videre på figurerne.
Det er en fremragende, velspillet serie, der med en mylder af bipersoner tegner et præcist billede af livet på landet. Den har humor og forstår at balancere mellem det trivielt nostalgiske og det autentiske og realistiske. Den har en social bevidst holdning til de fattige bønder og udsyn til krigen, der truer.