Bøger / faglitteratur

All dressed up - but nowhere to go


Beskrivelse


Om erhvervslivets fremtid. Præsentation af erhvervslivet og samfundet nu, hvor branding er i centrum, samt bud på, hvordan erhvervslivet kommer videre og endelig 7 konkrete fremtidsveje at gå for virksomheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Oplagt for ledere og andre beslutningstagere, men også bredt til samfundsinteresserede. Opgavebrug fra gymnasieniveau.

Anderledes debatskabende bog om en mulig fremtid for erhvervslivet. De to fremtidsforskere, begge ansat ved Instituttet for Fremtidsforskning, skriver bl.a. " at vi lever i en oppustet tid, hvor det mere handler om at være dressed up i forhold til andres og ikke mindst fortidens normer og praksisser end om at forholde sig aktivt til, hvem vi gerne vil være i fremtiden - som mennesker, virksomheder og organisationer". Bogen er i 3 dele., hvor første del præsenterer erhvervslivet og samfundet som det er nu. Branded i alle led og på alle kanter. Er der noget mere sølle end at være klædt på til narrestreger uden nogen steder at gå hen? Forfatteren introducerer her begrebet "All Dressed Up Inc.". Anden del med overskriften "More human" er forfatternes bud på, hvordan erhvervslivet kommer ud af det nuværende dødvande. De skriver bl.a.: "Vores bud på fremtidens virksomhed er, at den er et socialt selskab, hvor den traditionelle økonomiske rationalitet er suppleret af mere menneskelige udgaver." Afsluttende 3. del "Places to go" er 7 konkrete fremtidsveje at gå for virksomheder.

Bogen er nyskabende og anderledes, og jeg kan ikke finde andre bøger på dansk til direkte sammenligning. Af nyere bøger om bl.a. fremtidens erhvervsliv er dog fx også Naisbitts Mindset!, på dansk 2007.

Forfriskende, tankevækkende og konkret bog om fremtiden.


Lederne

Årg. 92, feb. (2008)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 92, feb. (2008)


Kristeligt dagblad

d. 21. aug. 2007

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 21. aug. 2007