Bøger / faglitteratur / kildesamlinger

Alle tiders København : en historisk og litterær byvandring fra middelalder til nutid


Beskrivelse


En præsentation af Københavns historie i tekst, kilder og illustrationer med fokus på begivenheder i danmarkshistorien, hvor byen har haft en central rolle.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2009

af

af

Søren Møller

d. 19. maj 2009

Københavns historie fra år 1100 til i dag præsenteres i fortalt nutidig form og ledsaget af en række kildetekster. Bogen henvender sig efter eget udsagn blandt andet til brug i gymnasiet, men det store og velordnede stof kan bestemt også bruges af andre, som er interesseret i byens historie.

Selv om bogen er på over 200 sider og tæt skrevet, så er her kun plads til en række udvalgte hændelser gennem bogens 900 år. Her er udvalgte kongers gerninger, forfatningsforhold, krigshandlinger, arkitektur, sociale forhold, sygdomsepidemier m.m. Illustreret med mange ældre og nyere fotos, tegninger og malerier gengivet i fin kvalitet i sort-hvid og farver. Hvert hovedkapitel slutter med ca. 10 kildetekster, som kan være både faglige tekster eller nogle af tidens skønlitterære tekster. Til slut en lang litteraturliste, der især består af bogens egne kilder og et grundigt person- og emneregister.

Københavns historie er beskrevet i en lang række mindre og større værker gennem tiden. Bogens kildetekster kan også alle findes forskellige steder, men ikke i denne nye konstellation.

En velskrevet københavnshistorie, hvor hovedfremstillingen er ledsaget af 93 kildetekster fra de tidspunkter, som det omhandler. Bogen er blandt andet skrevet til undervisning, men kan bestemt også bruges af andre, der hvor der er en større brug af materialerne i dk=46.3.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 182 (2009)

af

af

Kai Verner Nielsen

Nr. 182 (2009)


Gymnasieskolen

Årg. 92, nr. 17 (2009)

af

af

David Kyng

Årg. 92, nr. 17 (2009)