Bøger / faglitteratur / billedværker

Alle tiders tryk : Småtrykssamlingen i Det Kongelige Bibliotek


Beskrivelse


En række artikler om Det Kongelige Biblioteks Småtrykssamling samt flere hundrede gengivelser af farvestrålende og typiske småtryk.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 19. jan. 2011

En alternativ vinkel på Danmarks historie præsenteres her af Det Kongelige Bibliotek. Værket kræver sin formidler, for mange tænker ikke over, hvor meget historie, der er at hente i hverdagens småtryk, det være sig brochure, foldere, køreplaner osv.

Her er en stor smuk bog, tung og tæt på glittet papir. Den indledes med definitioner og viden om, hvordan Det Kongelige Biblioteks småtrykssamling kan finde anvendelse. Dernæst præsenteres et udvalg af tryk, samlet under forskellige overskrifter som Rejseliv, Uddannelse og Religion. Trykkene kommenteres ikke, men beskrives med kooperation, årstal og mål. Bagerst bilag og register.

Der findes muligvis enkelte udenlandske titler, men Danmark har en enestående samling af småtryk, og derfor er også denne udgivelse unik.

Et værk, der hvis det formidles, kan være en uvurderlig kildesamling. Da det også beskriver en del af Det Kongelige Biblioteks historie, er der samtidig tale om et spændende stykke bibliotekshistorie, forsøgt formidlet for folk uden for faget.


Jyllands-posten

d. 15. jan. 2011

af

af

Lars Ole Knippel

d. 15. jan. 2011


Berlingske tidende

d. 5. jan. 2011

af

af

Torben Weirup

d. 5. jan. 2011