Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alle vi børn i Bulderby på skattejagt og andre historier


Beskrivelse


Lisa fortæller om livet i Bulderby, om dengang børnene lavede sjov med frøkenen i skolen, om påsken og skattejagten, om Olle, der fik en ny lillesøster og om Anna og Lisa, der skulle handle hos købmanden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. nov. 2012

Bogen hører til serien Læs selv, som er beregnet til frilæsning og læsetræning fra 2. klasse. Fra 8 år.

Bogen indeholder kapitlerne 7-15 fra bogen Mere om os børn i Bulderby. Teksten er sat med stor letlæselig typografi, og lange og sammensatte ord er delt med prik. Det gør, at bogen bliver letlæselig i forhold til tidligere udgaver. Indholdet er der ikke redigeret i. Omslaget og bogens illustrationer har samme streg som i 1949. Det er min eneste anke, idet tegningerne af Bulderby-børnene kan forekomme meget yngre end målgruppen af nutidens læsere. Omslaget viser Bulderby-børnene inkluderet jeg-fortælleren Lisa. Hun fortæller om livet i byen, hvordan børnene laver sjov med frøkenen i skolen, om købmandens bolsjer, om Olle, der får en ny lillesøster, om påskens skattejagt og om farfars fødselsdag. Bulderby-historierne behøver ingen nærmere præsentation. Astrid Lindgrens berømte fortællinger er værd at holde fast i og kende til.

I Læs selv serien er udkommet 9 bøger med uddrag af originalhistorier fra andre bøger om børnene i Bulderby, fortællingerne om Emil fra Lønneberg og Pippi Langstrømpe bøgerne.

Serien Læs selv er værd at kende til, fordi typografien er stor og sat med god luft mellem linjerne. Det gør teksten mere overskuelig at læse for børn fra 8 år. De får bedre mulighed for at få kendskab til og selv læse de sjove og kendte originalfortællinger af Astrid Lindgren. Illustrationerne forekommer lidt for barnlige i forhold til målgruppen.