Bøger / skønlitteratur / roman

Alt bliver nyt


Beskrivelse


Borgerkrigen mellem Nord og Syd er slut, for nogen er det frihed for andre fangenskab. Kan troen på Gud overleve?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2016

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 2. sep. 2016

Roman om tiden efter den amerikanske borgerkrigs afslutning fortalt ud fra tre kvinders historier. Primært for kvinder, der kan lide historiske romaner.

Borgerkrigen mellem Nord og Syd er slut og det betyder frihed for nogen, men fangenskab for andre. Vi møder Josephine, der kæmper for at samle sit liv efter at familien er vendt tilbage til deres plantage i Virginia. Men intet er som før - hendes far og ene bror er døde og den sidste bror er brudt sammen. Hendes mor er fyldt op med et enormt had. Hun må stole på at den tidligere tjener, Lizzie, vil hjælpe hende. Håbet og troen på Gud, bliver testet i den hårde tid efter borgerkrigen mellem nord og syd.

En rigtig god roman. Det lykkes meget fint for forfatteren, at få de tre kvinders historier flettet ind i hovedplottet, på en elegant måde. Derudover har forfatteren også godt styr på det historiske islæt. En roman der har det hele, romantik og drama blandet med det historiske.

Lynn Austin har tidligere udgivet blandt andet Bibliotekarens virkelige eventyr, der også har et historisk tema. Holder man af Francine Rivers bøger, vil man også kunne lide nærværende roman.