Bøger / faglitteratur

Alt forladt : når kærligheden går sin vej


Beskrivelse


Argumenterer for at livet og kærligheden går videre selv om et ægteskab slutter. Veksler mellem forfatterens råd og betragtninger, hvor hun tager udgangspunkt i egne oplevelser som præst og fraskilt, poetiske fortolkninger af skilsmissens sorg og vrede og en række beretninger fra andre fraskilte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 19. aug. 2015

Tænksomme skilsmisseberetninger for læsere med et kristent værdisæt.

Forfatteren, der er sognepræst, argumenterer for at livet og kærligheden går videre selv om et ægteskab slutter. Bogen veksler mellem forfatterens råd og betragtninger, hvor hun tager udgangspunkt i egne oplevelser som præst og fraskilt, poetiske fortolkninger af skilsmissens sorg og vrede og en række beretninger fra andre fraskilte. Blandt bogens hovedpointer er, at livet er uforudsigeligt, at et ægteskabsløfte afgivet for mange år siden kan ende med at give meget lidt mening, og at løfterne om at elske og ære sin ægtefælle ofte er blevet brudt længe før det ender i skilsmisse. Til slut i bogen findes et udkast til et kirkeligt skilsmisseritual.

Skilsmissebetragtningerne er eftertænksomme, og står stærkt fordi de er fortalt af personer der i høj grad tager ægteskabet alvorligt. Forfatterens kommentarer har en optimistisk og menneskekærlig grundtone, og er holdt i et ligefremt sprog, når man ser bort fra digtene.

Der er udgivet ganske meget om skilsmisser, også en del med kristent udgangspunkt, fx Ægteskabet i Guds billedeKærlighed & krig - at finde vej i ægteskabetKys dit kaosMå man godt danse alligevel? og Kærlighed & krig - at finde vej i ægteskabet, der dog virker noget amerikanske i sammenligning med herværende bog. Forfatteren har tidligere udgivet flere bøger, bl.a. Kys dit kaos og Må man godt danse alligevel?, der ligeledes ser mildt på livets op- og nedtureDer er udgivet ganske meget om skilsmisser, også en del med kristent udgangspunkt, fx Ægteskabet i Guds billede og , der dog virker noget amerikanske i sammenligning med herværende bog. Forfatteren har tidligere udgivet flere bøger, bl.a. Kys dit kaos og Må man godt danse alligevel?, der ligeledes ser mildt på livets op- og nedtureDer er udgivet ganske meget om skilsmisser, også en del med kristent udgangspunkt, fx Ægteskabet i Guds billede og Kærlighed & krig - at finde vej i ægteskabet, der dog virker noget amerikanske i sammenligning med herværende bog. Forfatteren har tidligere udgivet flere bøger, bl.a. og Må man godt danse alligevel?, der ligeledes ser mildt på livets op- og nedtureDer er udgivet ganske meget om skilsmisser, også en del med kristent udgangspunkt, fx Ægteskabet i Guds billede og Kærlighed & krig - at finde vej i ægteskabet, der dog virker noget amerikanske i sammenligning med herværende bog. Forfatteren har tidligere udgivet flere bøger, bl.a. Kys dit kaos og , der ligeledes ser mildt på livets op- og nedture.