Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alt om at være pige - når alt føles som teater


Beskrivelse


Ida er ikke glad for sin rolle i årets skolekomedie, og hun skal spille sammen med Vitus, som hun er lidt forelsket i. Veninderne snakker meget om drenge og om hvem af pigerne, der er begyndt at få hår under armene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2017

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 25. sep. 2017

Nye oplevelser med Ida og alle de skøre og pinlige ting der foregår i hendes hverdag med veninder, forelskelse og irriterende søskende. Fra 11 år.

Rollerne til årets skolekomedie skal fordeles. Ida får slet ikke den rolle, hun har ønsket sig, og hun skal oven i købet spille sammen med Vitus. Hun er måske stadig lidt forelsket i ham, selvom han sagde nej, da hun spurgte om de skulle være kærester. Ida går i 7. klasse og er bedste veninder med Esther, og de kan snakke sammen om alt. Nu finder de også ud af, hvordan man skal forholde sig til det med, at der begynder at vokse hår under armene. Dette er 3. bind i serien "Alt om at være pige". Forfatteren har skrevet flere børnebøger og er også kendt for serien "Veninder for altid".

En dejlig varm og realistisk serie om det at være pige i en hverdag med irriterende søskende, drillende klassekammerater og spirende forelskelser. Historien giver et urolig fint indblik i, hvordan livet er i en stor gruppe venner, hvor forviklinger og skiftende forelskelser påvirker alle. Dette bind lever helt op til niveauet fra de foregående i serien.

En anden rigtig god serie, som også handler om venskaber og de forviklinger der kan opstå, er Puk Krogsøes bøger om Rose fx Rose og veninderneFørste skoledag fra helvede. I serien "Roomies" handler det om venskaber, pigeproblemer og interessen for drenge fx Første skoledag fra helvede, her foregår det dog på en kostskoleEn anden rigtig god serie, som også handler om venskaber og de forviklinger der kan opstå, er Puk Krogsøes bøger om Rose fx Rose og veninderne. I serien "Roomies" handler det om venskaber, pigeproblemer og interessen for drenge fx , her foregår det dog på en kostskole.