Bøger / faglitteratur til børn

Alt om hajer


Beskrivelse


Fakta og informationer om hajer, svøm med hajer, find ud af hvem der er mest frygtet i havet: hajer eller mennesker, test dig selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 30. aug. 2011

Da det er en rekordbogsagtig bog om hajer, og vægten er lagt på billedtekster, egner den sig bedst til pluklæsning. Billedmaterialet er glimrende og opfordrer til bladring. Målgruppen er i teksten 11-14 år, men bogen er i øvrigt for alle aldre.

Foruden de mange rekordtal og billedmæssigt let bizarre som fx den spøjse krave- eller cookiecutterhaj, det højeste hop, den mindste haj eller hvor mange blåhajunger, der kan være i et kuld, får man også mere generelle oplysninger om fx sanser og levevis, om udviklingen gennem millioner af år og om hajen som kulturfænomen. Bogen bæres af mange flotte billeder som altid, når National Geographic står bag. Teksten er let humoristisk og gennemgående spredt rundt omkring som billedtekst eller i faktabokse. Sidst er der en såkaldt interaktiv ordliste, hvilket dækker over en quiz, som viser, om man kan huske noget fra bogen. En ganske lille medialiste og register er der også.

Der findes en mængde titler om hajer. Med sin tilgang til emnet supplerer bogen fint, da de fleste bøger - når man ser bort fra de små faktabøger - ellers fokuserer på forskellige hajarter og deres levevis.

Med alle sine tal og rekordagtige indhold vil den tiltale mange. Den supplerer derfor de mange mere artssystematiske bøger på glimrende vis.