Bøger / faglitteratur / erindringer

Alter ego


Beskrivelse


Forfatteren Kåre Scheuer Pedersen (f. 1935) fortæller om sin opvækst, og sit liv som transvestit. Et liv, hvor en kærlig mor så meget ønsker en datter, at hun da han er 2 år, begynder at forme ham til den datter hun ønsker så inderligt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. juni 2010

Kan bruges bredt til de mange yndere af biografier. Også til de faste aftagere fra hylden med bøger fra virkelighedens verden.

Velskrevet biografi, der både griber og oprører sindet og følelserne med sit menneskeligt stærke formidlede vidnesbyrd om et liv levet fjernt fra normen. Ærligt fortæller Kaare Scheuer Pedersen (f. 1935) om sin barndom, sin opvækst og sit voksenliv som transvestit. Et liv, hvor en kærlig mor så meget ønsker en datter, at hun da sønnen, KSP, er 2 år, begynder at forme ham til den datter hun ønsker så inderligt. Drengen Kaare bliver langsomt til pigen Iben. Og moderen lader ham forstå, at et kønsskifte som 18-årig er en formssag. Sådan er virkeligheden jo ikke, og det bliver til et liv af opture, nedture og depressioner, og en livslang jagt på en flygtig kønsbestemt identitet, og en grundlæggende forståelse af et alter ego som kvinde. KSP erkender til sidst i sin biografi at være overbevist om, at det ikke er moderens anderledes opdragelse, der har gjort ham til det alter ego som kvinde han i dag erkender. Men, at det er medfødt. Det er en stærk fortælling om et anderledes liv, og et vigtigt medmenneskeligt budskab om at erkende, forstå og respekterer andres liv, hvor forskellige de end er.

Andet biografisk om emnet er Sandra Day : fra bondeknøs til piskedronning, der som titlen fortæller er noget mindre afdæmpet, eller fx Det gyldne menneske, hvor en født kvinde føler sig som mand.

Stille insisterende biografi om et anderledes levet liv.


litteratursiden.dk

d. 15. juli 2010

af

af

Dorte Stistrup

d. 15. juli 2010

En mor ønsker sig en datter, men får en søn. Men en søn kan jo også gå i pigetøj. Læs Kaare Scheuer Pedersens tankevækkende erindringer. Dette er en utrolig beretning! Én af dem, man ville finde lige ...


Jyllands-posten

d. 25. juni 2010

af

af

Lone Nørgaard

d. 25. juni 2010


Weekendavisen

d. 2. juli 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 2. juli 2010