Velskrevet og fornyende populærvidenskabeligt værk med et nyt blik på menneskehedens historie. Til læsere med interesse for menneskehedens historie og samfundsskabelse.
Antropolog David Graeber og arkæolog David Wengrow forsøger her at pege på en helt anden fortælling om samfundsudviklingen gennem de seneste omkring 300.000 år. Ved at udfordre de klassiske hobbesianske og rousseauske versioner af menneskehedens historie, hvor mennesket enten er udpræget voldeligt eller udpræget fredeligt, og samfundet er formet derefter, prøver forfatterne at finde nye veje og stille nye spørgsmål til menneskehedens historie. Der skrives i krydsfeltet mellem antropologi og arkæologi.
Bogen er velskrevet, og forfatterne undgår indforståethed. Der fremføres en lang række pointer, og hele præmissen for bogen er velovervejet. Det er forfriskende, at nogle af de store teorier, som mange samfund bygger på, bliver kritiseret og udfordret. Der er flere steder udeladt henvisninger til kilder - og til tider skyder forfatterne med spredehagl, når de indhenter eksempler fra forskellige nedslag i menneskets historie og på tværs af landegrænser og kulturer. Graeber og Wengrow går ydmygt til opgaven og understreger, at formålet med bogen er at stille nye spørgsmål - ikke at finde nye svar.
Det gode menneske er på samme måde et forsøg på at gøre op med en overbevisning - her om at mennesket er egoistisk. Den er også skrevet med et historisk perspektiv og på tværs af faggrænser.