Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Amelia Earhart


Beskrivelse


Billedbog. Om den amerikanske pilot Amelia Earhart (1897-1937), som var den første kvinde til at krydse Atlanten alene i fly.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2019

af

af

Pia Gunilla Park

d. 27. mar. 2019

Vidste du, at Amelia Earhart lige fra hun var lille drømte om at få lov til at flyve højt over jorden? Eller at Simone De Beauvoir syntes det var uretfærdigt, at hendes far ikke hjalp til med at lave mad og gøre rent? Hør mere om 2 kvinder med store drømme og viljen til at nå dem. For 4-6 år.

2 Billedbøger i serien "små mennesker, store drømme". Denne gang hører vi om den kvindelige pilot Amelia Earhart, som var den første kvinde til at krydse Atlanten alene samt om feminismens moder, Simone De Beauvoir, som lige fra hun var lille var fast besluttet om, at hun som voksen ikke ville være afhængig af at skulle forsørges af en mand. Bagerst i bøgerne er der en tidslinje med fakta om Amelia Earhart og Simone De Beauvoirs liv.

2 rigtig fine præsentationer af 2 af historiens betydningsfulde kvinder for de små billedbogslæsere og deres voksne. Begge bøger fungerer fint som en lille fortælling, men kan ikke defineres som egentlige portrætbeskrivelser. Kvaliteten af bøgerne er helt i top.

Layoutmæssigt er bøgerne identiske med de andre bøger i serien "Små mennesker, store drømme", fx Audrey HepburnRosa Parks og Rosa Parks. Der findes ikke andre bøger om Amelia Earhart eller Simone De Beauvoir til de 4-6-årigeLayoutmæssigt er bøgerne identiske med de andre bøger i serien "Små mennesker, store drømme", fx Audrey Hepburn og . Der findes ikke andre bøger om Amelia Earhart eller Simone De Beauvoir til de 4-6-årige.