Bøger / skønlitteratur / roman

Amerikanske guder


Beskrivelse


Fantasy. I nutidens Amerika udspiller der sig en kamp mellem de gamle og nye guder. Ind i denne konflikt kastes ex-fangen Shadow, der hurtigt bliver selveste Odins assistent. Tag med på en fantastisk rejse igennem et fysisk og mytisk landskab, der tegner billedet af Amerika og hvor vi møder guder og myter fra hele verden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 21. jan. 2014

Der er her tale om fantasy, der foregår i nutiden. Men samtidig er romanen så meget mere end det: horror, satire og sex, kort sagt Amerika på godt og ondt. Den kan præsenteres som "en af dette årtusindes bedste romaner fyldt med sprogligt overskud og finurlige detaljer".

Shadow løslades fra fængsel. Wednesday, Odin, dukker op og Shadow kastes ind i kampen mellem de nye og gamle guder. Det lyder absurd og postmoderne, og er det også, men på en magisk og overrumplende måde som gør læseoplevelsen ganske uovertruffen. Neil Gaiman er en af de helt store skikkelser inden for den moderne popkultur. Han har gjort sig som forfatter til tegneserier, bøger og filmmanuskripter og Amerikanske guder må anses som hans hovedværk. Det er en fremragende roman, der bevæger sig smidigt rundt i det amerikanske landskab, mens vi møder guder og andet godtfolk i et meget spændende plot. Du har ganske enkelt aldrig læst en roman som denne, der bevæger sig mellem fantasygenren, mysterier, myter og noget der kunne betegnes som den amerikanske sjæl og en ny amerikansk myte beskrevet af en britisk forfatter. Originaludgaven udkom i 2001 og denne første danske oversættelse er baseret på 10 års jubilæums udgaven, hvor Gaiman tilføjede ca. 12.000 nye ord. Oversættelsen er fremragende og Steffen Rayburn-Maarup rammer Gaimans tone.

Man får lyst til at dykke ned i mytologierne og fortællinger om de gamle guder og læse tegneserier som Sandman og Preacher og værker af Alan Moore.

En milepæl i amerikansk litteratur og et mesterværk uden lige. Bør stå, også i denne danske oversættelse, på alle landets biblioteker.


Politiken

d. 9. feb. 2014

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 9. feb. 2014


Jyllands-posten

d. 19. feb. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. feb. 2014


Berlingske tidende

d. 5. apr. 2014

af

af

Niels Houkjær

d. 5. apr. 2014


Information

d. 7. feb. 2014

af

af

Christian Monggaard

d. 7. feb. 2014


Weekendavisen

d. 14. feb. 2014

af

af

Klaus Rothstein

d. 14. feb. 2014


Himmelskibet

Nr. 40 (2014)

af

af

Helene Hindberg

Nr. 40 (2014)