Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Amira møder et udyr


Beskrivelse


Udyret vil angribe prinsesse Amira på slottet. Mon hun bliver reddet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 28. aug. 2012

De fire første bøger i en letlæsningsserie, som henvender sig til piger fra slutningen af 1. klasse (ca. 7 år) - lix 4/let 11. Bøgerne kan bruges til læsetræning og fritidslæsning.

Serien foregår i et magisk eventyrunivers med den modige prinsesse Amira som hovedperson. Hver bog begynder med en præsentation af bogens personer. Amira oplever mange forskellige eventyrlige og overnaturlige ting, såsom at møde slottets hvide dame, der har mistet sin halskæde. Hun drømmer, at Lina og Omar, der skal giftes, er i fare. Prinsessen kæmper mod den onde heks, og hun bliver angrebet af et farligt uhyre. Amira klarer det hele. Den korte og enkle tekst med meget dialog er placeret på venstresiderne med illustrationer på højre side. Bøgerne er gennemillustreret med lidt barnlige, pigede farvelagte tegninger, som støtter og udvider læseoplevelsen og giver næring til læserens fantasi. Bøgerne er meget feminine med pink omslag. De kan læses uafhængigt af hinanden. Forfatteren har skrevet flere letlæsningsserier, fx serien om Musti. Bøgerne minder om serien om Prinsesse Kira af samme forfatter.

Der findes flere prinsessebøger for målgruppen. En anden modig prinsesse findes i letlæsningsbogen Prinsesse Pia og ponyen, 2008.

En eventyrlig letlæsningsserie, der oser af prinsesse, med en enkel handling til piger i indskolingen.