Romanen henvender sig naturligt til flygtninge i Danmarj, som kender til de forhold, der beskrives. Den henvender sig ligeledes til politisk og samfundsmæssigt interesserede romanlæsere.
Seighali (f. 1958 i Iran) har tidl. udgivet børne- og ungdomsbøger. Amnesi er hans romandebut. Titlen henviser til det akutte hukommelsestab hos den kvindelige hovedperson, Roshanak, og iranernes kollektive hukommelsestab i perioden 1979-2009. Roshanak er på rejse i Tyskland udsat for et chok, og hun mister hukommelse og identitet. Hendes ven igennem 30 år, Reza, tager fra Grønland, hvortil han er "flygtet" for at glemme sin egen ulykkelige fortid, tilbage til Århus for at opklare hvad der er sket. Mens Reza leder efter spor fortælles sideløbende deres fælles historie som politisk aktive kommunister under Shahen og Khomeni, Rezas liv som flygtning i Danmark og samlivet med hans kone og barn, som brat afsluttes. Det er en vedkommende fortælling om kærlighed og undertrykkelse med en god komposition. Den mister dog momentum under de lange beskrivelser af forholdene i Iran.
I skæbnens favn, 2009, er en skildring af flygtningen Farids flugt fra Iran og ophold i Danmark, ligeledes byggende på forfatterens oplevelser.
Seighalis romandebut er en sammensat fortælling om politiske forhold i Iran, og om flygtningeliv og ulykkelig kærlighed, som henvender sig til politisk interesserede romanlæsere. God debut, som med fordel kunne have været kortere, hvorved kærlighedshistorien ville stå tydeligere frem.