Bøger / skønlitteratur / noveller

Andre mennesker : noveller


Beskrivelse


En samling af historier med det overordnede tema: menneskers isolation og ensomhed og manglende evne til ægte kommunikation. Historierne har forskellig struktur lige fra en monolog af en selvironisk far til teenagebørn til klummen om "forebyggende angreb" på et land.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2009

af

af

Beth Høst

d. 21. jan. 2009

Denne bog er til læsere af nutidige noveller, den er til dem, der kan lide hurtige men alligevel tydeligt tegnede små litterære billeder.

Forfatteren er amerikaner; klummeskribent, hvoraf flere har været bragt i danske dagblade; oversætter af dansk og svensk litteratur til amerikansk og nu også skønlitterær forfatter til denne novellesamling, som udkommer på dansk inden den amerikanske udgivelse. Og så har han været dansk gift og opholder sig en del i Danmark. Bleecher siger i et interview, at amerikanerne ofte må sande, at det eneste de har til fælles er, at de ikke har noget til fælles. Af mangel på meningsfuldt samvær må mennesker kommunikere på kunstig vis, fx i Facebook. I denne samling af billeder, ser vi flere eksempler på det moderne menneskes isolation. Historierne har ikke samme struktur eller model, de er yderst forskellige, fx den nogenlunde traditionelle skildring af familien på Upper West Side, der er en klumme-lignende historie om det lille velstående vestlige land, der hjælper til med at meje indbyggere ned for at "genoprette freden", og der er noget, der ligner et filmmanuskript om fotografen fra 1950'erne.

Jeg kom til at tænke på Garrison Keillor, som dog nok var mere bevidst humorist. Stemningen i Bleechers historier kan dog sagtens kalde på smilet bag al desperationen.

Gode og skarpt skildrede litterære billeder af det moderne menneskes ubodelige ensomhed.


Berlingske tidende

d. 13. feb. 2009

af

af

Nanna Goul

d. 13. feb. 2009


Jyllands-posten

d. 22. jan. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. jan. 2009


Kristeligt dagblad

d. 22. jan. 2009

af

af

Mads Rosendahl Thomsen

d. 22. jan. 2009



Informationer og udgaver