Bøger / faglitteratur / samtaler

Andre mennesker : 11 portrætinterview om livet og veje igennem det


Beskrivelse


af Nils Thorsen.

11 portrætinterviews med kendte danskere som har det til fælles at deres profession og karriere afspejles i hele deres levede liv, både skrammerne og de lyse sider.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2016

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 22. juni 2016

11 portrætinterview med kendte, som har det fælles, at deres profession og karriere afspejles i hele deres levede liv, både skrammerne og de lyse sider. For biografilæsere og alle andre, der sætter pris på begavet samtale.

Journalisten Nils Thorsen (f. 1960) har her samlet en række portrætinterview, som har været bragt i Politiken 2011-2015. De portrætterede er Klaus Rifbjerg, Lone Frank, Kim Leine, Ritt Bjerregaard, Søren Sætter-Lassen, Lars Hedegaard, Ursula Andkjær Olsen, Rasmus Botoft, Ingvar Cronhammar, Eske Willerslev og Jan Gintberg. Det er meget forskellige personer - fællesnævneren er fortællingerne om, hvor de er i livet og ad hvilke veje, de er kommet dertil.

Nils Thorsen er en dygtig samtalepartner. Han går tæt på personerne, og det er bestemt ikke skønmaleri, men de er alle skildret med solidaritet og ordentlighed. Thorsen kan det dér med at fortælle om mennesker med al deres bagage af skrammer og kanter, humor og visdom, livsgejst og kampvilje. Samtidig er han god til at gøre samtalen levende: Man kan se personerne og deres steder for sig, dufte kaffen, fornemme kulden i vintertræerne udenfor. Smukt skrevet, det er eftertænksomt, sanseligt, nærværende og generøst.

Der findes mange andre samtalebøger, og Nils Thorsen har tidligere bidraget til genren med TilDen man erEngle & dæmonerOmveje, Den man er, Engle & dæmoner og OmvejeDer findes mange andre samtalebøger, og Nils Thorsen har tidligere bidraget til genren med Til, , Engle & dæmoner og OmvejeDer findes mange andre samtalebøger, og Nils Thorsen har tidligere bidraget til genren med Til, Den man er, og OmvejeDer findes mange andre samtalebøger, og Nils Thorsen har tidligere bidraget til genren med Til, Den man er, Engle & dæmoner og .


Kristeligt dagblad

d. 6. aug. 2016

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 6. aug. 2016


Weekendavisen

d. 7. okt. 2016

af

af

Liselotte Wiemer

d. 7. okt. 2016


Weekendavisen

d. 5. aug. 2016

af

af

Leonora Christina Skov

d. 5. aug. 2016