Bøger / faglitteratur / bibliografier

Anerkendende HR og organisationsudvikling : skab mening, handlekraft og bedre resultater


Beskrivelse


Med afsæt i anerkendende udforskning, gives forslag og værktøjer til, hvordan forskellige HR-indsatsområder som tiltrækning, rekruttering, fastholdelse, udvikling, stress, sygefravær og trivsel samt afvikling kan håndteres.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. nov. 2008

Bogen henvender sig primært til alle som professionelt arbejder med HR (Human Resources) og organisationsudvikling. Det er både egentlige konsulenter og medarbejdere i personale-afdelinger, som ofte også kaldes HR-afdelinger. Opgavebrug er mindst handelsskoleniveau, og nok mest videregående niveau.

Forfatterne er henholdsvis cand.merc. og erhvervspsykolog, og de skriver denne bog i naturlig forlængelse af en tidligere bog Anerkendende ledelse. I den nye bog er fokus vendt fra egentlig ledelse til en bredere forståelse for, hvordan man bruger anerkendelse som et absolut nøgleord i alt personalearbejde og organisationsudvikling. Selv skriver forfatterne bl.a.: "Anerkendende udforskning er et livssyn, en tilgang og en række metoder til at skabe menneskelig udvikling og læring". Bogen præsenterer begrebet "Anerkendende udforskning". Andre afsnit fortæller, hvordan man kan bruge den "anerkendende tilgang" til at tiltrække og rekruttere ønskede medarbejdere. Et afsnit dykker ned i et aktuelt problem på mange arbejdspladser og lover at den anerkendende tilgang betyder: "Fra stress og sygefravær til trivsel, stolthed og arbejdsfællesskab.".

Der findes flere bøger om anerkendende ledelse, bl.a. ovennævnte af samme forfattere, men denne er den første som beskriver en fuldstændig "anerkendende tilgang" til alt personalearbejde.

Interessant, sympatisk og fornyende bog om en forfriskende ny "anerkendende tilgang" til personalearbejde.


Børsen

d. 5. dec. 2008

af

af

SH

d. 5. dec. 2008