Bøger / faglitteratur

Anerkendt barn : fremtidens børneperspektiver


Beskrivelse


Om at være anerkendende og forudsætningerne for at kunne være det, om systemisk teori, tilknytningsteori, neuroaffektiv og narrativ metode, samt om hvordan man kan bruge anerkendende metode ift. børn og unge på forskellige alderstrin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2016

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 13. apr. 2016

En indføring i anerkendende metode, om at skabe gode relationer uden straf og skældud. Kan anvendes af både forældre og pædagoger.

I de første to kapitler sættes rammen - hvad betyder det at være anerkendende og hvad er forudsætningerne for at kunne være det? Herefter introduceres den teori forfatteren har ladet sig inspirere af med fokus på bl.a. fænomenologi, Foucault og systemisk teori. I det efterfølgende afsnit er der hjælp til hvordan man kan bruge anerkendende metode ift. børn og unge på forskellige alderstrin - 0-8 mdr., 8 mdr.-1,5 år, 1,5-3 år, 3-5 år, skolebarnet og teenageren. I følgende afsnit er der fokus på institutionsverdenen og hvordan man kan være anerkendende i en dagligdag i hjemmet. Til slut er et afsnit om aktiv lytning samt en litteraturliste. Forfatteren har tidligere skrevet og udgivet Signalstærke børn, der handler om særligt sensitive børn, der reagerer kraftigt.

Bogen har mange gode eksempler, som gør det håndgribeligt og enkelt at forstå, hvordan forfatteren tænker, at man skal anvende den anerkendende tilgang i børneopdragelse. Bogen er sat op som en lærebog, helt uden fotos.

Mere anerkendelse i børnehøjdeAnerkendende pædagogik af Berit Hertz og Frank Iversen (red.) og Anerkendende pædagogik af Bente Lynge omhandler samme emneMere anerkendelse i børnehøjde af Berit Hertz og Frank Iversen (red.) og af Bente Lynge omhandler samme emne.