Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Anna Ancher


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.


Indhold

Introduktion (Peter Nørgaard Larsen: Ud af Skagen og ind i verden). Lys (Peter Nørgaard Larsen: Sansning og guddommelighedserfaring). Farver (Lilian Munk Rösing: Almue og avantgarde). Forenkling (Mette Houlberg Rung: Skagen som atelier). Landskab (Gertrud Oelsner: Bag interiøret). Religion (Charlotte Linvald: Modernitetens indre mission). Fællesskaber (Nils Ohlsen: Optegnelser fra Paris 1889. Elisabeth Fabritius: Ancher og det moderne gennembruds mænd. Cecilie Høgsbro Østergaard: Kvindespørgsmålet). Portrætter (Walter Schwartz: Interview med en usynlig. Nye opdagelser - the studio og Anchers hus / Andreas Bjerre og Charlotte Linvald). Biografi (Caroline Bøjesen Schmit-Andersen: Anna Ancher 1859-1935)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2020

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 21. feb. 2020

Rigt illustreret udstillingskatalog til Anna Ancher på SMK og Skagens Museum. Bogen vil henrykke enhver, der elsker god kunst.

Den store Anna Ancher-udstilling, der åbner på SMK og senere vises på Skagens Museum, Lillehammer Kunstmuseum i Norge og Museum Kunst der Westküste på Föhr, har som mål at vise nye sider af kunstneren. Det forskningsbaserede udstillingskatalog består således af en række kunsthistoriske artikler med overskrifter som for eksempel "Lys", "Farve", "Fællesskaber", "Landskab" og "Portrætter". I bogen, der er i stort format med en højde på 33 cm, bringes en række farveillustrationer af Anna Anchers malerier og akvareller. Bagerst tidstavle og bibliografi.

Man kan kun blive forundret og begejstret over de mange, smukke farvegengivelser af Anna Anchers billeder, og det er en fryd at bladre i bogen. Artiklerne er nok koncentrerede, men bestemt ikke vanskeligt tilgængelige for de kunstinteresserede.

Lilian Munk Rösing er også bidragyder til kataloget, og hun skrev en engageret og indlevet analyse af Anna Anchers farveverden i bogen Anna Anchers rum.