Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Anne Marie Carl-Nielsen - A M C-N


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillinger på Ny Carlsberg Glyptotek, Ribe Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum.

Præsentation af både kunstneren og mennesket Anne Marie Carl Nielsen, og af udstillingen om hende på Glyptoteket i efteråret 2021. Til kunstelskere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2021

af

af

Camilla Sejerøe

d. 12. nov. 2021

Præsentation af både kunstneren og mennesket Anne Marie Carl-Nielsen, og af udstillingen om hende på Glyptoteket i efteråret 2021. Til kunstelskere.

Dette katalog fra Glyptoteket rummer meget mere end bare en præsentation af udstillingen. Adskillige kunstnere og forskere giver deres bud på kunstneren og mennesket Anne Marie Carl-Nielsen, og dermed også er kig ind i hendes samtid med de kampe og problematikker den rummede. Fx skriver forfatteren Amalie Smith om tilblivelsen af hendes roman om Anne Marie Carl-Nielsen, Marble fra 2014, som hun fandt vej ind i via fotos af kunstneren. Der er afsnit om hende som skulptør, og kunstner, men også som kvinde, feminist, og ægtefælle. Der er også et tegnet afsnit af Allan Van Hansen.

Indholdsmæssigt et smukt og gennemarbejdet værk, der rent udstyrsmæssigt bærer præg af at være et udstillingskatalog med blødt omslag og løst smudsbind.

Et andet grundigt værk om Anne Marie Carl-Nielsen er Ildsjæl : Anne Marie Carl-Nielsen 150 år fra 2013.


Jyllands-posten

d. 7. nov. 2021

af

af

Tom Jørgensen (f. 1963-08-04)

d. 7. nov. 2021


Billedpædagogisk tidsskrift

2021, nr. 4

af

af

Torben Blankholm

2021, nr. 4