Bøger / faglitteratur / biografier

Anquetil - helt alene


Beskrivelse


Litterær biografi om den franske cykellegende Jacques Anquetil (1934-1987).

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 15. mar. 2018

En bog for cykelnørden med litterær interesse, for dette er ikke en helt almindelig bog om cykelhelten Jacques Anquetil.

Anquetil er forfatteren Paul Fournels store cykelhelt og fra han er en ung knægt, lever han sig helt ind i heltens store slag på bjergtoppene i løb som Tour de France og Giro dítalia. Paul Fournel fortæller om Jacques Anquetils liv på cyklen og om de fire gange han så sit store cykelidol. Det er en beskrivelse af de lidelser cykelrytterne udsætter sig for på daglig basis, om præmiepenge og ære. Samtidig er det en fortælling om en lille dreng, der lever gennem sit store idol og om den passion og interesse forfatteren Paul Fournel har haft for cykling siden barneårene.

Bogen er en velskrevet fortælling hvor Fournels barnedrøm om at være Anquetil flettes sammen med en mere biografisk fortælling om Anquetils liv. Det lyder lidt kompliceret og nogen gange er man også lidt i tvivl om hvorvidt det er den rigtige Anquitil eller hans dobbeltgænger man følger, men man bliver alligevel ved med at læse. Bogen kan beskrives som en art litterær biografi.

Desværre er der ingen nyere bøger på dansk om Jacques Anquetil, men der findes mange andre bøger om fortidens cykelhelte fx om Eddie MerckxRitterSportshjerte og Ole Ritter Ritter. Den mere litterære cykelvinkel finder man fx i Daniel Denciks SportshjerteDesværre er der ingen nyere bøger på dansk om Jacques Anquetil, men der findes mange andre bøger om fortidens cykelhelte fx om Eddie Merckx Merckx og Ole . Den mere litterære cykelvinkel finder man fx i Daniel Denciks SportshjerteDesværre er der ingen nyere bøger på dansk om Jacques Anquetil, men der findes mange andre bøger om fortidens cykelhelte fx om Eddie Merckx Merckx og Ole Ritter Ritter. Den mere litterære cykelvinkel finder man fx i Daniel Denciks .


Jyllands-posten

d. 15. apr. 2018

af

af

Mikael Jalving

d. 15. apr. 2018


Weekendavisen

d. 6. apr. 2018

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 6. apr. 2018Informationer og udgaver