Bøger / faglitteratur

Antiterrorismens idéhistorie : stater og vold i 500 år


Beskrivelse


Antologi på akademisk niveau, der henvender sig til læsere, som interesserer sig for idéhistoriske emner, og her især, hvordan stater historisk besvarer terrorangreb og håndterer terrorbekæmpelsen, dvs. antiterrorisme.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Antologi på akademisk niveau, der henvender til læsere som interesserer sig for idehistoriske emner, og her især, hvordan stater historisk besvarer terrorangreb og håndterer terrorbekæmpelsen, dvs. antiterrorisme. Måske også emnemæssig interesse fra politisk interesserede. Opgavebrug fra absolut godt gymnasieniveau og mest til videregående studier.

Mikkel Thorup er adjunkt i filosofi og idehistorie på Aarhus Universitet og medredaktøren, Morten Brænder, er ph.d., stipendiat i statskundskab ved samme universitet. De samler en antologi med bidrag fra mange forskellige forskere, der kronologisk og historisk beskriver og analyserer, hvordan statsdannelse og terrorisme er uløselige samvirkende faktorer. At terrorisme-begrebet langt fra er entydigt er nok gået op for de fleste, men det er da tankevækkende, når nøglepersoner i antiterrorismens historie jf. bogen nok er en Bin Laden og en Hitler, men også fx Blair og Bush. Der er mange interessante bidrag i dette meget ordrige værk. Et er skrevet af Jakob Alsted med titlen: "Terrorisme som mangel på kollektiv modning", en andet spændende bidrag er af Mikkel Vedby Rasmussen, der skriver om "Globaliseringens terrorister". Også en række uddrag, fx Osama Bin Ladens "Erklæring fra Verdens Islamiske Front for jihad mod jøder og korsfarer" og Bush's tale til Kongressen og til det amerikanske folk 20. sept. 2001.

Der er ikke andre lignende antologier på dansk.

Bogens styrke er de mange synsvinkler, men mest til videregående studier.


Jyllands-posten

d. 30. jan. 2008

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 30. jan. 2008


Slagmark

Nr. 51 (2008)

af

af

Rune Engelbreth Larsen

Nr. 51 (2008)


Social kritik

Årg. 20, nr. 113 (2008)

af

af

Morten Thing

Årg. 20, nr. 113 (2008)


K & K

Nr. 105 = årg. 36, nr. 1 (2008)

af

af

Jeppe Wedel-Brandt

Nr. 105 = årg. 36, nr. 1 (2008)