En bog om begrebet tid og om at lære klokken. En bog til oplæsning for de 5-8-årige.
En bog der med sit store ur med bevægelige visere på forsiden nok skal sælge sig selv til målgruppen. Men det er også en bog, som ikke helt viser med sit omslag hvad den indeholder. For selv om drengen Anton er ved at lære klokken, så fortæller bogen, også om fortravlede forældre, ensomhed og bedstefædre. Bogen fortæller i tråd med det store ur på omslaget, også om drengens første ur, om ikke at have tid nok, og om hvorfor klokken ikke er den samme i hele verden på samme tid. Historien er lang med meget tekst men kan fint fungere i en oplæsningssituation for lidt større børn, som kan holde styr på begreber og handling. Historien er illustreret med Kyhls karakteristiske farverige super-forsimplede stregtegninger, som med deres naivistiske præg er en fin medspiller til teksten. Illustrationerne tilføjer historien en rigtig god hjælper, så læseren får lidt mere spillerum i historiens lidt indviklede forklaringer. En bog med et emne der kan være lidt abstrakt, men som her får god mening og en hjælp på vejen til at forstå begrebet tid.
Der findes mange bøger om begrebet tid og om at lære klokken, men denne for den lidt ældre målgruppe vil fint kunne finde sin egen plads på hylden.
En historie om at lære klokken og om at forstå begrebet tid. Og en oplæsningshistorie om fortravlede forældre og bedsteforældre der altid lige har tid til en snak For de 5-8-årige og deres bedsteforældre!.