Bøger / skønlitteratur / digte

Antropocæn kreatur


Beskrivelse


Digte. Med mennesket som centrum stiller Andreas Vermehren Holm spørgsmålstegn ved om vores menneskelige udfoldelse er ved at ødelægge jorden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 26. okt. 2015

Med mennesket som centrum stiller Andreas Vermehren Holm spørgsmålstegn ved om vores menneskelige udfoldelse er ved at ødelægge jorden. Til læsere af avantgarde litteratur.

Denne bog består dels as digte, dels af gamle tegninger og manipulerede billeder. Bogen er skrevet af Andreas Vermehren Holm. Bogens titel refererer til den geologiske tidsalder, vi er i nu. "Jeg har en smerte i soldaten i kødkvæget i millioner af liv verden over at næbbene bliver klippet midt over at bevidstheden at øjnene forbliver åbne i øjeblikket at det sker på den måde at uden lindring at kønnet bliver skåret op og flået ud fjernet uden lindring...".

En meget dramatisk anlagt bog. Bogen kredser om, at det at være menneskelig har mistet sin betydning, hvis det er på bekostning af andre væsner på jorden. Bogen problematiserer om mennesket i kraft af sin beherskelse af sproget har fjernet os så fjernt fra naturen, at det har gjort os umenneskelige.

Andreas Vermehren Holm kan ligne forfattere som Victor Boy Lindholm og Caspar Eric. Holm har dog et noget mere fatalistisk verdenssyn.Informationer og udgaver