Bøger / faglitteratur / bibliografier

Arkitektur der forandrer : fra ghetto til velfungerende byområde


Beskrivelse


Anthology of papers discussing problems in Danish ghetto districts, and investigating what architectural strategies are successful in transforming the social and economical problems of the ghetto into positive values - Danish text.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2008

af

af

Helle Winther Olsen

d. 7. nov. 2008

Byudvikling af ghettoområder er emnet for denne bog, hvis hovedmålgruppe er studerende, planlæggere, arkitekter og sociologer. Dele af bogen vil også kunne bruges i opgavesammenhæng om ghettoer.

Kan man lave arkitektur der forebygger sociale problemer og kriminalitet - og kan man lykkes med at byforbedre eksisterende områder? Ja, siger bogens forfattere, der via en række studier i ind- og udland præsenterer problemer og løsningsforslag. Første del af bogen omhandler de ghettoområder vi har i Danmark - fx Vollsmose og Gellerupparken og opstiller nogle skarpe analyser af problematikker arkitektonisk såvel som socialt. Et ghettoområde er karakteriseret ved boligblokbyggeri i stor skala, der typisk er opført mellem 1960 og 1980, ofte med en mangelfuld landskabelig bearbejdning og med høj koncentration af ressourcesvage beboere. Ved at pege på en række vellykkede udenlandske eksempler på byforbedring, leverer bogens forfattere beviser på hvordan man kan højne den arkitektoniske kvalitet og den sociale tryghed i ghettoområder. Der skal både rives ned, bygges om og planlægges om igen, men så kan man også opnå store resultater. Det er både spændende og inspirerende læsning; ærgerligt der ikke er noget register.

Første monografi der samler eksempler fra både danske og udenlandske ghettobebyggelser.

Sociale indsatser i belastede kvarterer skal følges op af fysiske, arkitektoniske ditto, men så kan man også opnå et boligområdes genfødsel, siges det i denne aktuelle og væsentlige bog.


Boligen

Årg. 75, nr. 12 (2008)

af

af

Regnar M. Nielsen

Årg. 75, nr. 12 (2008)


Politiken

d. 20. dec. 2008

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 20. dec. 2008


Børsen

d. 13. nov. 2008

af

af

Kim Betak Pedersen

d. 13. nov. 2008


Slagmark

Nr. 53 (2008)

af

af

Louise Fabian

Nr. 53 (2008)