Bøger / skønlitteratur / digte

Arkitekturdigte - København


Beskrivelse


Digte. Fra Børsen til Bella Sky, fra Rundetårn til Rigshospitalet tager digteren os i hånden på en rundtur med udgangspunkt i Københavns mest berømte bygningsværker, dem der dagligt betragtes med beundring, afsky, forundring eller forvirring og som langsomt glider ind i vor fælles bevidsthed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 25. apr. 2019

Fra Børsen til Bella Sky, fra Rundetårn til Rigshospitalet tager digteren os i hånden, på en rundtur med udgangspunkt i Københavns mest berømte bygningsværker. Til læsere af ny lyrik.

Digtsamling med undertitlen "København", for det er i hovedstaden vi befinder os, på gader og pladser, blandt husene, vi dagligt betragter med beundring, afsky, forundring eller forvirring. Bygningsværkerne sætter tanker og minder i gang hos digteren, triste, som fx det om Elefantporten i Carlsberg Byen, der bliver en fortælling om for megen alkohol og børn og selvforagt, eller humoristiske som det om Siloen i Nordhavn, der står som en anklage mod "skurke af den værste slags" der i et pastaanfald har bygget et 62 meter højt dørslag til deres spaghetti. Illustreret af digteren med stregtegninger af bygninger og detaljer fra facader o. a. Hertil et oversigtskort over lokaliteter fra digtene.

Kan arkitektur være poetisk? Det er der ingen tvivl om efter at have læst Bergmanns digte, der som en slags tidsmaskine af følelser og minder, legende, rappende, rytmiske og rimede, tager os med rundt til steder i byen, som i al fald mange københavnere, vil have deres egne minder om. Et herligt blik på byen, der nok skal få en selv til at åbne øjnene.

Andre digtere der også har ladet sig inspirere af arkitekturens rum er fx Kaspar Bonnén i Arkitektur & andre værelser vi kan bygge sammenFraværelser og Eva Botofte i FraværelserAndre digtere der også har ladet sig inspirere af arkitekturens rum er fx Kaspar Bonnén i Arkitektur & andre værelser vi kan bygge sammen og Eva Botofte i .