Den kridhvide bog vil nok påkalde sig æstetikernes interesse, og de lader sig måske også friste til at kigge i antologien som især retter sig mod studerende og teoretisk interesserede arkitekter.
Danske arkitekter har ikke nær samme tradition for at reflektere over deres fag og udfærdige manifester og doktriner, som man har i udlandet. Det betyder dog ikke, at danske toneangivende arkitekter ikke har holdninger til og syn på faget. I denne antologi beregnet for undervisning på arkitektskolen, har udgiverne samlet en række tekster der er skrevet i perioden mellem 1901 og 2008. De 22 afsnit er grupperet omkring nogle temaer (det fremgår ikke af indholdsfortegnelsen men af introduktionen), der betegner enten paradigmeskift indenfor arkitekturen: fx funktionalismen og postmoderismen - eller nye problemstillinger som tæt/lav byggeri, urbanitet og costumizing/brugerinddragelse. Det er en uhomogen samling forstået på den måde, at teksterne er indbyrdes væsensforskellige i form og indhold samt i selve tilgangen til arkitektur(selv)forståelsen. Nogle af afsnittene - især de ældste - rummer klar tale, andre er mere snørklede.
Arkitekter som Corbusier, Mies van der Rohe, Rem Koolhaas og Robert Venturi er kendte teoretikere - og delvist tilgængelige på dansk.
Et prisværdigt initiativ som samler toneangivende danske arkitekters formulerede arkitektursyn. Uden tvivl en guldgrube for især arkitektstuderende og arkitekter. Vil kunne bruges som oplæg til mange diskussioner.