Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aron


Beskrivelse


Fantasy. Arons søster, Monaya og hans bedste ven, Djeppe er blevet bortført af den onde herskers folk. Men Aron har et spor, han kan følge, og det peger mod byen, Kornac, hvor den onde hersker bor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 13. apr. 2015

Første bind i en ny fantasy-serie om drengen Aron i landet Kastien. Aron mister på samme dag sin søster, Monaya og sin bedste ven, Djeppe. De er blevet bortført til en uvis skæbne af landets grusomme og diktatoriske hersker. En rigtig god spændingsbog for 10-14-årige.

1. bind i en fantasy-serie og samtidig forfatterens debut. Bogen er illustreret med sort/hvide blyantstegninger. Handlingen foregår i et middelalderligt miljø, der anvender magi fx i form af magiske svampe og krystaller. Arons søster samt hans bedste ven bliver bortført af den onde diktator. Men Aron har et spor, der peger mod byen Kornac, hvor landets onde hersker holder til. På sin farlige færd møder Aron venlige mennesker, der godt vil hjælpe ham - med fare for deres eget liv. Undervejs får han også et par trofaste rejsekammerater, nemlig den unge pige, Kahira og fårehunden, Bruno, som Aron selv oplærer. Forrest i bogen er der et kort over Kastien, så man kan følge de unges farefulde færd.

En elementært spændende bog, der byder på mange dramatiske optrin. Som helhed har bogen en mørk og dyster stemning, men der er altid plads til håb og optimisme. Aron og Kahira er godt beskrevet, og det er spændende at se, hvordan deres forhold udvikler sig. Illustrationerne er gode og gengiver fint bogens stemning.

Denne bogs læsere vil også synes om Kristin Cashores fantasy-serie, "Talentian", der handler om den unge kvinde, Katsa, hvis evner misbruges af den onde despot, kong Randa.