Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Asa og Oquna - gravrøverne


Beskrivelse


I den grønlandske by Narsarsuaq er spanske gravrøvere ved at gøre klar til at gå på rov. Kan Asa og Oquna og deres venner forpurre planerne? For 12-årige og opefter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2022

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 8. juli 2022

I den grønlandske by Narsarsuaq er spanske gravrøvere ved at gøre klar til at gå på rov. Kan Asa og Oquna og deres venner forpurre planerne? For 12-årige og opefter.

Livet i Narsarsuaq tager en drastisk drejning, da det unge kærestepar Asa og Oquna opdager, at nogle spanske turister ikke er, hvad de giver sig ud for at være. Ved et tilfælde overhører barpigen Kulunnguaq en samtale mellem de spanske mænd, hvor de snakker om gravpladser og spøgelser. Spøgelser og ånder er en stor del af de grønlandske sagn, så derfor beslutter Asa, Oquna og deres venner at undersøge, hvad de spanske mænd egentlig er ude på. Det går op for dem, at det slet ikke er geologiske fakta, de er ude efter, men derimod guld, som de mener tilhører den spanske konge. Heldigvis er de unge mennesker kløgtige og har gode forbindelser - så mon ikke guldet ender i de rigtige hænder?.

Letlæst historie, der giver et indblik i grønlandsk kultur og identitet. Dog gør de mange synsvinkler historien en smule forvirrende og rodet, da det er svært at regne ud, hvem der fortæller. Historien bliver aldrig rigtig spændende, selvom der er enkelte farlige situationer.

Af romaner der foregår i Grønland, kan her nævnes 3900 Nuuk - en rigtig outsiderKronborgbanden og de sidste femIvalu og Kronborgbanden og de sidste fem, det samme gør Ivalu, der er en graphic novelAf romaner der foregår i Grønland, kan her nævnes 3900 Nuuk - en rigtig outsider og , det samme gør Ivalu, der er en graphic novelAf romaner der foregår i Grønland, kan her nævnes 3900 Nuuk - en rigtig outsider og Kronborgbanden og de sidste fem, det samme gør , der er en graphic novel.